danijela1 Moderator
Broj poruka : 203 Datum upisa : 05.06.2009 Godina : 50 Lokacija : Zemun
| Naslov: O vasem gradu ili selu Pon Jun 08, 2009 5:58 pm | |
|
Ovde mozete da nam kazete nesto o svom gradu ili selu kako ocenjujete cistocu u vasem mestu da li je cisto ili nije ako nije sta bi ste vi uradili po tom pitanju.
| |
|
Ivana19 Administrator
Broj poruka : 236 Datum upisa : 05.06.2009 Godina : 35 Lokacija : Philadelphia
| Naslov: Re: O vasem gradu ili selu Sre Jun 17, 2009 2:45 am | |
| odlicna tema ja sam zadovoljna sa mojim malim gradom ili tako reci varosicom i ovom prilikom ja cu vam ispricati nesto malo o mestu kovacici i staviti par slicica da vidite moj raj gde se osecam najlepse ipak svoj dom je ipak najbolji pa izvolite...
Kovačica je mesto ravnih ulica pročešljano živim bojama, nalazi se na mestu spajanja banatskih puteva između Pančeva, Zrenjanina i Vršca. Kovačica je poznata kao metropola svetske naivne umetnosti i kao centar istoimene, vekovima multietničke, opštine koja je sa pravom nosioc dve titule: najtolerantnije opštine u zemlji i u dunavskom regionu. Među turističkim atrakcijama u Kovačici, najposećenija je Galerija naivne umetnosti osnovana 1955. godine, gde su postavljeni radovi najznačajnijih slikara iz opštine, a u neposrednoj blizini možete posetiti privatnu galeriju Babka kao i ateljeje naivnih slikara. Slavu Kovačičkih "naivaca" proširili su po celom svetu Zuzana Halupova, Martin Jonaš, Martin Paluška, Jan Knjazovic i drugi. Osim slikara, Kovačica je poznata po jedinstvenom graditelju violina - Jan Nemčeku koji Vam može pružiti priliku da sami, uz njegovu pomoć, započnete osnovne korake ovog zanata. U Kovačici se svake godine organizuju razne manifestacije među kojima je najznačajnija "Kovačički Oktobar" koja predstavlja tradicionalna događanja uživo, Slovaka iz Vojvodine.
Ovo je nasa Tradicionalna Slovacka nosnja
Posto smo poznati i po izradi Vionila evo vam nesto slika bas u tom stilu...
A ovako izgleda zima u Kovacici:
Ako imate zelje da dodjete u ovu prelepu varosicu ja cu vas srdacno pozvati i naravno ispricati vam sta vas zanima za sad ovo je sasvim dovoljno...
| |
|